Revolucionarno istraživanje japanskog naučnika Masaru Emota: Voda koja „sluša“ Mocarta i lijepu riječ liječi svaku bolest

Život kakvim živite i svijet u kojem živite zavise samo od vas. Ukoliko mislite i izgovarate riječi ljubavi i zahvalnosti, u takvim ćete se situacijama i pronalaziti. Ako širite pesimizam, mržnju, pesimizam ili tugu, takvo će vam biti i okruženje – zaključuje Masaru Emoto

Japanski naučnik Masaru Emoto svoj život je posvetio proučavanju kristala vode i njihovom ponašanju kada se izlože različitim vanjskim uticajima poput lijepih riječi, muzici, mislima, pa čak i molitvi. Rezultati njegovih istraživanja potvrdili su ono što su naši preci vjerovali vijekovima unazad: voda se ponaša poput živog bića, ona ima svoj život, svoju smrt i memoriju.  Ako s njom nepravilno postupamo, ona će se „razboliti“ i svoje bolesno stanje prenijeti na sva druga živa bića, biljke, životinje i ljude.

Ovaj japanski naučnik dobio je diplomu doktora alternativne medicine 1992. godine nakon završenog Univerziteta alternativne medicine u Indiji. Nakon diplomiranja, Emoto odlazi u Ameriku gdje prvi put čuje za koncept mikro-grupacije vode i tehnologiju analize magnetnom rezonancom. Ta saznanja su ga motivisala da proširi svoje znanje o kristalima vode i kroz svoj rad otkriva da voda osjeća i reaguje na vibracije koje joj se emituju putem riječi, muzike, slike ili samo putem misli.   Kroz svoja istraživanja dokazao je da čista i zdrava voda formira pravilne i predivne kristale, dok je zagađena ili „bolesna“ voda formirala deformisane oblike.

 Kako voda osjeća vibracije?

Devedesetih godina prošlog vijeka poznati austrijski izumitelj Viktor Šauberger u svojim radovima je objašnjavako kako se voda ponaša kao živo biće i kako voda same sebi u prirodi dubi vijugave tokove i na taj način čini pokrete koji prikupljaju više snage nego što je čovjek u stanju izmjeriti, kao i da ravne vodovodne cijevi oduzimaju vodi njenu vitalnost i energiju koja je neophodna za život svih živih bića.

Masaru Emoto je tokom svojih istraživanja znao čaši sa destilovanom vodom puštati različitu vrstu muzike i po nekoliko sati. Nakon što bi se molekule vode zamrzle, on je pravio niz mikroskopskih fotografija i primjetio nevjerovatne promjene u samoj molekulskoj strukturi vode.

Ona voda koja je satima „slušala“ klasičnu muziku poput Mocarta i bila izložena lijepim riječima, molitvama i pozitivnim emocijama formirala je pravilne i prelijepe kristalne strukture, dok su vodene strukture koje su bile izložene negativnim riječima, emocijama i heavymetal muzici bile potpuno energetski mrtve.

Slične rezultate je dobio kada je uzeo nekoliko hiljada uzoraka vode iz različitih izvora, rijeka i jezera koje je zamrznuo i pod mikroskopom posmatrao ledene kristale. Opet, potpuno čista planinska voda je stvarala savršene heksagonalne kristalne oblike nesvakidašnje ljepote, dok su kristali koji potječu iz zagađenih ili stajaćih voda bili deformisani.

 

Blagoslovljena voda jača srce i vid, uklanja glavobolje…

Ovakva otkrića su ubrzo izazvala veliku pažnju alternativne medicine, a ruski istraživači su došli do zanimljivih rezultata. Voda koja je bila izložena molitvama pokazala se izuzetno ljekovitom za pacijente koji su imali problema sa vidom, srcem, blavoboljama, a veoma uspješno je sprječavala i nastanak bubrežnog kamenca.

Ruski ljekari na osnovu ovih otkrića svojim pacijentima preporučuju i određene kure sa vodom u zavisnosti od zdravstvenog problema. U staklenu čašu sipajte vodu koju nećete pročistiti filterima, već lijepim riječima. Uzmite čašu u lijevi dlan i i na glas izgovarajte određene misli kako biste očistili vodu od negativne energije.

Možete jednostavno izgovoriti riječi „volim te“ ili „hvala ti“, a riječi ne morate ponavljeti nekoliko puta već je bitno samo da riječi dolaze iz srca. Nakon toga popijte vodu, i ponovo joj se naglas zahvalite.

Ruski ljekari na osnovu ovih otkrića svojim pacijentima preporučuju i određene kure u zavisnosti od zdravstvenih problema:

  1. Popijte dvije čaše vode odmah nakon buđenja kako biste poboljšali rad čitavog organizma.
  2. Čaša vode pola sata prije obroka će vam poboljšati varenje
  3. Jedna čaša vode prije kupanja uklanja negativne misli i snižava krvni pritisak
  4. Čaša vode prije spavanja smanjuje rizik od nastanka moždanog i srčanog udara i sprječava pojavu grčenja u nogama tokom sna.