Rešad Fejzić, privredni poduzetnik iz Tešnja: Moje poslovno carstvo “sihirbazuša” je potopila preko noći

Duhovni iscjelitelj Aljo

Nakon nekog vremena razveo sam se sa suprugom, ostao bez prebijene pare u džepu i da mi nije bilo prijatelja, pa i bivših radnika, ne znam kako bih preživio. Počeo sam nadničariti. U tome belaju sam u novinama, pročitao tekst o Alji ef. Hariću

Jedan od onih koji je kod ef. Harića pronašao lijek je i Tešnjak Rešad Fejzić. Do prije dvije godine je spadao u red većih privatnih poduzetnika, a danas sve nanovo podiže iz “pepela”. Uzrok njegovih problema su bili ljudska zloba, ljubomora i sihiri. Rastavili su ga i od voljene supruge.

– Imao sam trgovinu mješovitom robom, pekaru i zanatski obrt. Upošljavao sam dvadeset ljudi. Posao je cvjetao, a u braku sam živio sa ženom koja mi je podarila dvije krasne kćerke. Supruga mi je bila desna ruka, savršeno smo se razumjeli i dopunjavali. Alkohol nikada nisam trošio, znam da sam živio besprijekornim životom.

– Iznenada, prije dvije godine, odnosi između mene i supruge postajali su sve hladniji. Razlog nisam mogao dokučiti ali za kratko vrijeme smo se potpuno udalji jedno od drugog i bili pred raspadom braka – priča Rešad Fejzić.

Dalje govori da mu je uporedo sa propadanjem braka i firma tonula sve dublje. Mušterija, bez obzira na njegova ulaganja, rad i trud, više nije bilo.

  • Nažalost, nakon nekog vremena razveo sam se sa suprugom, ostao bez prebijene pare u džepu i da mi nije bilo prijatelja, pa i bivših radnika, ne znam kako bih preživio. Počeo sam nadničariti. U tome belaju sam u novinama, prije pet mjeseci, pročitao tekst o Alji ef. Hariću, duhovnom iscjelitelju iz Doboja – pripovjeda Rešad.

Bez para, sa rukama u džepovima, veli Rešad, uputio se ovome duhovnom iscjelitelju. Bojao se, ali i stidio kada mu je pokucao na vrata i zamolio za pomoć.

– Hvala dragom Bogu, ef. Harić me primio ljubazno. Rekao je da ja ni u šta do sada nisam vjerovao, osim u pare. Bio je u pravu, pa i onda kada je rekao da sam davno od vjere glavu okrenuo. Pored toga bio sam i žrtva sihirbaza koji su uništili moju nafaku. Poslije prvog tretmana osjetio sam olakšanje na duši. Drugi put sam došao kroz dvadeset i jedan dan, bio sam nasmijan i komunikativan, nešto se je i zaradilo tako da mi je u zadnja dva tretmana ef. Harić povratio i „gazdinsku“ nafaku.

– Opet mi je u životu krenulo nabolje. Otvorio sam trgovinu a uskoro ću i pekaru… Kur’an je danas mehlem mojoj duši i ponovo sam se vratio vjeri – završava Rešad priču o susret sa sihirima i problemima, ali i lijekom koji je pronašao kod duhovnog iscjelitelja ef. Harića.

 

 

 

 

Komentari

komentara