Redžep Hanić, vlasnik “Relax ordinacije” iz Sarajeva: Nema bolesti koju energoterapija ne liječi!

Narušavanjem energetske ravnoteže zbog načina života, organi počinju slabije raditi kada dolazi do tegoba i bolesti. Da je tako potvrđuje energetska terapija od jednog sata nakon čega se se pacijent osjeća osjetno bolje neovisno kakav je problem imao. Sve navedeno potvrđuje moć i važnost osobne energije sa preporukom da je održavate vodeći uredan život. Kada dođe do debalansa, jedini i siguran način energetske ravnoteže je energetska terapija.

redzep aura 299

Redžep Hanić

Svaka punoljetna osoba zna da život počinje začećem, spajanjem dvije sperme. Nažalost, to je kraj znanja i neznanja kako život funkcioniše. Samim začećem nastaje i naša energija što potvrđuje nauka, da je energija materija koja se transformiše u jednu od energija – objašnjava objašnjava za čitatelje magazina Aura, Redžep Hanić, vlasnik „Relax ordinacije“ iz Sarajeva. Dalje nastvalja:

Putevi energije

– Osobina energije je po mnogo čemu jedinstvena. Energija koja se ne može akumulirati i tako materijalizovati, unovčiti, energija koja ima masu (težinu), dok ni jedna druga nema. Da ima masu potvrdio je naučnoistraživački institut u Vašingtonu. Kao dokaz moći osobne energije je to što je neuništiva a potvrđeno je sa vjeroskog aspekta da je duša vječna a to je osobna energija.

– Ako znamo da postoji, kako nastaje, trebamo znati kako funkcioniše u našem tijelu. Kako svaka energija ima putanju kao električna energija kroz kablove, sunčeva (solarna) kroz svemir, naša osobna kroz tijelo snabdijevajući organe.

– Naučno je dokazano da je energija najefikasnija dok je u energetskoj ravnoteži.  Dok je energetska ravnoteža savršena, savršeno funkcioniše naš organizam bez tegoba i bolesti.

– Narušavanjem energetske ravnoteže zbog načina života, organi počinju slabije raditi kada dolazi do tegoba i bolesti. Da je tako potvrđuje energetska terapija od jednog sata nakon čega se se pacijent osjeća osjetno bolje neovisno kakav je problem imao.

– Sve navedeno potvrđuje moć i važnost osobne energije sa preporukom da je održavate vodeći uredan život. Kada dođe do debalansa, jedini i siguran način energetske ravnoteže je energetska terapija – objašnjava Hanić.

Energoterepija – savršena terapija

I upravo na pijedestal svojih sposobnosti – Redžep Hanić stavlja energoterapiju – terapiju koju je osmislio i do savršenstva doveo još prije tridesetak godina. Lista oboljenja koja se ovom terapijum u Redžepovom centru “Relax” mogu liječiti i  izliječiti i dovesti organizam u zdravo stanje je velika.

– Umjesto nabrajanja, lakše je da kažemo da skoro i ne postoji bolest koja se ovdje ne može liječiti. Evo šta na temu prevencije i samog liječenja – kaže Redžep.

– Znajući da je energetska putanja temelj dobrog zdravlja, te da su svi organi ovisni o toj energiji, može se reći da nema problema ni bolesti koja se ne može zaustaviti, umanjiti, pa i izliječiti. Naravno, ne sa jednim tretmanom. To ovisi o starosnoj dobi, ali i o tome koliko dugo je problem prisutan.

Inače je energoterapija sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija.

– Ništa od poznatih metoda ne uklanja bolove u leđima ili zglobovima kao masaža refleksnih zona – kategorično tvrdi Hanić. To dokazuje dokumentacijom brojnih klijenata koji su u njegovoj ordinaciji našli lijek za zdravstvene probleme.

Pojašnjava kako refleksnih zona ima na svim dijelovima tijela. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam mu daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

– Većinu vaših simptoma sami morate reći doktoru na osnovu čega on postavlja dijagnozu. Sa energetskim terapijama to nije slučaj. Dovoljno je da na određenim mjestima dodirujem tijelo a ono samo mi daje odgovore. Organizam je savršen  – tvrdi Redžep.

Pozitivni rezultati tinkture za oštećen sluh

U nekim od prethodnih brojeva Aure pisali smo o tinkturi za otklanjanje gluhoće koja je bila jedan od noviteta iz sarajevske ordinacije “Relax”. Redžep Hanić, vlasnik ordinacije, iznio je zanimljvu informaciju o uspješnosti tikture.

– Od 146 korisnika, njih 64 ju je nastavilo koristiti s obrazloženjem da imaju određene pomake. Nekima se sluh sekundarno vraćao što je znak da može biti pomaka – kaže Hanić.

Radi se o biljnom sredstvu, tinkturi, bez nuspojava, kojeg mogu koristiti svi. Terapija traje otprilike tridesetak dana, u zavisnosti od oštećenja sluha. Izjutra se ili u  toku dana po jedna kap aplicira što dublje u uho štapićem za uši i to je sve. Jedini uslov je da gluhoća nije urođena, dakle, osobama koje su rođene s gubitom sluha Redžep kaže da ne može garantovati izlječenje.

Kontakt tel. Redžepa Hanića: 061/148-046.

(aura.ba/arhiva magazina Aura)

error: Content is protected !!