Redžep Hanić, energoterapeut: Autizam i cerebralna paraliza nisu nasljedni!

Dr. Redžep Hanić

Lista oboljenja koja se mogu liječiti i izliječiti energoterapijom – je velika. Potvrđuju nam to svakodnevno i naši čitatelji koji se javljaju iz cijelog svijeta. Svi oni su svoje probleme riješili u centru Relax čiji vlasnik Redžep Hanić, za više od tridesetak godina bavljenja energoterapijom, nije naišao na nezadovoljnog klijenta. Njegove terapije naprosto oduševe svakog ko ih isproba.

– Umjesto nabrajanja šta sve liječi energoterapija, lakše je da kažemo da skoro i ne postoji bolest koja se ovdje ne može liječiti –  objašnjava za čitatelje Aure Hanić, vlasnik „Relax ordinacije“ iz Sarajeva. Dalje nastavlja:

 Ima lijeka za sviju

– Energoterapija je sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija. Ništa od poznatih metoda ne uklanja bolove u leđima ili zglobovima kao masaža refleksnih zona – kategorično tvrdi Hanić. To dokazuje dokumentacijom brojnih klijenata koji su u njegovoj ordinaciji našli lijek za zdravstvene probleme.

Pojašnjava kako refleksnih zona ima na svim dijelovima tijela. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam mu daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

– Većinu vaših simptoma sami morate reći doktoru na osnovu čega on postavlja dijagnozu. Sa energetskim terapijama to nije slučaj. Dovoljno je da na određenim mjestima dodirujem tijelo a ono samo mi daje odgovore. Organizam je savršen  – tvrdi Redžep.

A na upit zbog kojih oboljenja mu se najčešće javljau naši sugrađani, Redžep nam je ispričao nešto zanimljivo.

– Najviše se javljaju s problemom kičmenog stuba, međutim, zanimljive su dijagnoze koje se često u zadnje vrijeme pominju, a među njima su i autoimuna oboljenja. To je smutnja medicine da bi se ogradili jer ne znaju ni oni šta je. Kako se nekome može u 40. godini pojaviti autoimuno oboljenje? Ista je stvar s autizmom i cerebralnom paralizom. Sve se te bolesti dobiju prilikom porođaja, onih teški. Kad je porođaj otežan, kad je žena nedovoljno otvorena, kad beba izlazi nogama umjesto glavom, ljekari umjesto da odmah pristupe carskom rezu, odugovlače, muče i pate i ženu i dijete, i na kraju to dijete ostaje bez kisika. Njegovom mozgu fali kisik i to se odmah ili vremenom pokaže kao neki defekt: autizam, cerebralna paraliza i brojna druga stanja koja ljekari ne mogu odgonetnuti niti izliječiti niti priznati da su oni odgovorni – kaže Hanić.

 Hodži 20. 000 maraka

Iz svoje prakse, izdvaja slučaj 24-godišnje Elme G. iz Sarajeva, oboljele od cerebralne paralize.

– Njenim su roditeljima rekli da je nestalo kiseonika u inkubatoru i da je to uzrok cerebralne paralize. Očajni su roditelji 24 godine obilazili raznorazne iscjelitelje; rekli su mi da su skoro nekom hodži dali 20.000 maraka, a on im je obećao da će djevojku dići na noge. Ja sam im rekao da ona nikad neće moći hodati, da je za nju jednostavno kasno. Naljutili su se i otišli, a kasnije opet vratili, priznali da sam u pravu. Mojim terapijama joj je popravljena kvaliteta života, osposobljena je za samostalan život i to je sve. Kad se ranije reaguje, može doći do stopostotnog poboljšanja – tvrdi Hanić.

Šta kad štitna oboli…

– Skoro svakodnevno mi u ordinaciju dođe neko ko se žali na problem sa štitnom žlijezdom. Donesu i nalaze, međutim, ili nešto s parametrima nije u redu ili, ne znam, ali moj pregled pokaže da je sa štitnom sve u redu. Simptomi koje osoba osjeća nisu povezani sa štitnom. Mora da su parametri kod naših ljekara prevaziđeni. Ljudi se džaba truju lijekovima. Jedna moj tretman pokaže da je štitna zdrava, drugi ukloni simptome eke treće bolesti i osoba zdrava, sretna.

 

Komentari

komentara