REDOSLIJED RAĐANJA GOVORI O NAŠEM KARAKTERU: „SREDNJA“ DJECA ROĐENI MIROTVORCI..

 

Najmlađa djeca – “gutači” pažnje i šarmeri, a prvorođena su odgovoran partner 

Psiholog Linda Bler kaže da iskustva iz najranijeg životnog perioda utiču na naš emotivni život kasnije, tokom godina. I dodaje da „ne postoji jedinstveno pravilo kada su ljudska priroda i psihologija u pitanju, ali vaspitanje umnogome utiče na naše izbore u životu.

                                Prvorođeno dijete – odgovoran partner

Najstarije dijete u porodici po nepisanom pravilu je inteligentno, odgovorno, spremno za vrhunska dostignuća.

“Kada odrastu i zaljube se, prati ih sreća, organizovani su i jako odgovorni, brižni su i pažljivi prema bližnjima. U vezama na njih se apsolutno možete osloniti”, kaže Blerova. Njihova mana je što su perfekcionisti, nekada vole i previše da stvari drže pod kontrolom.

 

                      Srednja djeca su rođeni “mirotvorci”

Stručnjaci kažu da je kompromis ključ svake stabilne veze, a u tom slučaju srednje rođena djeca su idealni partneri.

“Oni su rođeni mirotvorci, adaptiblni, diplomate sa jakim pregovaračkim vještinama. Znaju da se snađu u svakoj situaciji, a u vezi se bore za obostrane interese”, navodi Blerova. Mana im je što, iako za druge imaju, za sebe nemaju uvijek jasnu sliku šta žele od života.

                            Najmlađa djeca – “gutači” pažnje i šarmeri

Nije predrasuda ni farsa – najmlađa djeca u porodici bi sve uradila za dodatni sekund pažnje. Veliki su šarmeri i zabavljači. U vezama su jednostavni, znaju da “čitaju” ljude i prilagode se svima. S druge strane, često očekuju da odluke ne donose samostalno, a mogu da budu i previše površni u nekim situacijama.