Recepti za ukusne i osvježavajuće ledene kafe

Za vrijeme ljetnih vrućina ništa ne hladi i osvježava toliko dobro kao ledena kafa. Ako ste ikada kročili u moderne kafane, znat ćete da je mnogo vrsta hladne kafe, ali i paprenih cijena. Srećom, sada ne morate izlaziti na vrućine kako biste se rashladili kafom koju će vam napraviti vrhunski baristi, a zbog koje će patiti vaš novčanik.

Ledena kafa, kao što i samo ime govori, svaka je kafa koja se radi pomoću leda i raznih dodataka. Ona koju napravite kod kuće može imati zaista slastan okus, a za ”mućkanje” tih napitaka potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta vašeg vremena.

Ledena kafa s vanilijom

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee
2 dl mlijeka
¼ mahune vanilije
10 ml sirupa od vanilije
led

PRIPREMA
U čašu staviteinstant-napitak Anamarija 3 u 1 Ice Coffee i mlijeko te promiješajte. Nakon toga dodajte očišćenu mahunu vanilije i sirup s okusom od vanilije te promiješajte. Dodajte nekoliko kockica leda i gotovi ste! Jednostavno, zar ne?

Kremasta ledena kafa s kokosom

SASTOJCI
1 vrećica 3u1 Ice Coffee
2 dl biljnog napitka od kokosa
1 zrela banana
¼ kašičice ekstrakta od kokosa

PRIPREMA
Ovaj kremasti i ukusan napitak napravit ćete u samo nekoliko minuta. Prvo otopite ledenu kafu iz vrećice u biljnom napitku od kokosa. Dodajte bananu, ekstrakt kokosa i usitnjeni led te smjesu stavite u blender ili u veću šalicu te dobro i jako promiješajte. Uživajte!

Ledena kafa s cimetom

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee
2 dl biljnog napitka od badema
ekstrakt badema
cimetov štapić
šlag

PRIPREMA
Standardno umutite instant-napitak u biljnom napitku od badema, dodajte njegov ekstrakt, u njega ubacite nekoliko kockica leda te ga ukrasite šlagom i štapićem cimeta.
Ako pak želite uživati u klasičnom okusu ledene kave bez dodataka, Anamaria 3u1 Ice coffee savršeno je ljetno osvježenje. Taj jedinstveni instantni kavin napitak priprema se brzo i jednostavno uz dodatak hladne vode ili mlijeka te po želji uz kockice leda. Ukusno osvježenje spremno je za manje od minutu! Uživajte!

Komentari

komentara