Recepti za prirodne maske sa kukuruznim brašnom za piling i zatezanje kože lica

Da biste uklonili tragove umora sa kože ruku, osvježili lice i učinili ga glatkijim, koristite prirodna sredstva u kojima je glavni sastojak kukuruzno brašno…


Sastojci za masku sa medom i kukuruznim brašnom:

2 kašike kukuruznog brašna
kašika meda
2 do 3 kašike toplog mlijeka
Priprema:

Sve sastojke dobro umutite i, nježnim pokretima smjesu nanesite na vlažno lice. Pokrijte lice vlažnim peškirom i ostavite da djeluje 15 minuta, pa isperite toplom vodom.

Sastojci za piling:

2 kašike kukuruznog brašna
jedno bjelance
Priprema:

Pomiješajte sastojke i kružnim pokretima smjesu nanosite na lice. Isperite posle 15 minuta, odnosno kada se smjesa osuši. Dok je ispirate, prvo toplom pa hladnom vodom, opet to činite kružnim pokretima. Tako ćete pospešiti cirkulaciju i ukloniti mrtve ćelije sa kože. Ovaj piling se preporučuje osobama koje imaju masnu kožu.

Sastojci za mlijeko za čišćenje kože:

4 kašike kukuruznog brašna
3 dl mlijeka
kašika kukuruznog ulja
2 do 3 kapi eteričnog ulja ruže
Priprema:

Kukuruzno brašno umiješajte u mlijeko i grijte nad parom vruće vode oko pola sata. Ostavite da odstoji sat-dva, pa mlijeko procijedite, dodajte u njega ulja i sve dobro promućkajte.

Napravite sami prirodnu kremu za njegu kože lica…

Mlijeko čuvajte u frižideru i koristite sedam dana zaredom.

Sastojci za masku za ruke:

3 kašike kukuruznog brašna
2 kašike kukuruznog ulja
3 do 4 kašike mlijeka
Priprema:

Sve sastojke kremasto umutite, pa smjesu nanesite na ruke. Poslije 15 minuta ruke isperite naizmenično toplom i hladnom vodom. Ova maska je odlična za umorne i otečene ruke.

Sastojci za kremu za ruke:

4 kašike kukuruznog brašna
4 kašike glicerina
2 dcl ružine vodice
4 kapi eteričnog ulja ruže
Priprema:

Nad parom vruće vode kremasto umiješajte brašno, glicerin i ružinu vodicu. Kada se krema ohladi, uz neprekidno miješanje dodajte ružino ulje. Kremu za negu ruku koristite svakodnevno. Čuvajte je u frižideru, u staklenoj teglici koju ste sačuvali od neke kreme za lice.

error: Content is protected !!