Recept za zdravi vegeterijanski paleo hljeb

Pun je proteina i zdravih masti, a odlično će ići uz lagane ljetnje namaze.

Sastojci:

400 g indijskih oraščića
8 svježih jaja
½ kašičice sode bikarbone
kašičica soli
4 kašike kokosovog brašna
oko 50 ml vode

Priprema:

Sve sastojke osim vode stavite u blender. Pomešajte dok ne dobijete gustu glatku smesu. Smesa ne sme da bude tvrda nego gusta dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć spatule. Dodajte vodu ako je potrebno. Kalup za pečenje hljeba obložite papirom za pečenje i pecite u parnoj rerni oko 70 minuta na 180°C. Ako nemate parnu rernu, na dno rerne stavite dublji pleh u koji prethodno sipate vodu.

Provjerite čačkalicom da li se hljeb ispekao – mora da bude suha kad je izvadite iz sredine hljeba. Kada je hljeb gotov, pustite ga oko 30 minuta da ostane u kalupu pre nego što ga izvadite. Neka se potpuno ohladi prije siječenja. Hleb je pun proteina i zdravih masti, od njega ste brzo siti, pa ga jedite u malim količinama.

Ovaj hljeb se lako siječe, pa ga možete cijelog isjeći i zalediti porcije. Prije konzumiranja, ostavite ga da se odledi u frižideru. Odlično se slaže sa namazima od povrća.

Komentari

komentara