Recept za velike gurmane: Pijano pile

Sastojci

1 cijelo pile od 1 kg

3 kašike brašna

500 ml kvalitetnog muskatnog crnog vina

20 sitnih glavica crnog luka

300 g šampinjona

1 krupna glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

1 grančica svježeg timijana

2 lovorova lista

30 g putera

so, biber

Priprema

1. Očistite crni i bijeli luk. Isijecite pile na 8-10 manjih dijelova.

2. U činiji sitno isjeckajte krupnu glavicu crnog luka i dva čena bijelog luka. Očistite i isjeckajte šampinjone.

3. U tiganju rastopite puter na umjerenoj temparaturi i kratko propržite meso dok ne porumeni sa svih strana. Posolite i pobiberite i prebacite u šerpu sa debelim dnom.

4. Meso pospite brašnom, promiješajte, pa dodajte isjeckani crni i beli luk, šampinjone, cijele sitne glavice crnog luka, lovorov list i timijan, pa prelijte vinom.

5. Kuhajte 5-6 sati na umjerenoj temperaturi. Poslužite uz baren krompir.

Izvor: Novosti

Komentari

komentara

error: Content is protected !!