Recept za uspjeh: IZBACITE SAMO OVE 3 NAVIKE I BIĆETE SRETNIJI!

Zbog čega nam je ponekad toliko teško da budemo sretni? Ako izuzmemo loše okolnosti i stvari na koje apsolutno ne možemo da utičemo, ostaje nam jedino da pogledamo duboko u sebe i otkrijemo uzrok naše nesreće. Mnogi psiholozi smatraju da se recept za uspjeh krije u mijenjanju tri posebno loše navike, kojima defakto sabotiramo svoju šansu da budemo sretni. Otkrijte u nastavku o kojim navikama je riječ.

Kukanje
Kukanje je neprijatelj sreće. Koliku god da satisfakciju osjetimo kada „izbacimo sve iz sebe“, to je samo privremeno zadovoljstvo koje će brzo biti zamijenjeno očajem. Nema ništa loše u izražavanju nezadovoljstva ako to dovede do pozitivne promjene ponašanja. Konstantno kukanje bez nastojanja da se nešto promijeni, s druge strane, samo će dovesti do još veće frustriranosti, a na kraju i apatije.

Zapostavljanje sebe
Male su šanse da ćete biti sretni ako ne vodite računa o sebi. Kako ćete uživati u životu, ako niste dovoljno ispavani, niste zadovoljni svojom kilažom, i nemate energiju da završite ono što ste započeli? Prije nego što dobijete šansu da budete sretni, morate malo da zavrnete rukave, poradite na sebi i ne dozvolite letargiji i besciljnosti da vas opet uzmu pod svoje.

Prokrastinacija
Odlaganje obaveza neće dobro uticati na vaše blagostanje. Prokrastinacija je prije svega veoma stresna, jer u trenucima kada ne radimo ono što bi trebalo da radimo, mi ne možemo ni stvarno da se zabavljamo. Kada tako bježimo od odgovornosti i napora, mi u suštini postajemo psihički slabija osoba, koja nije u stanju da se suoči sa novim izazovima.