Veoma jednostavno je napraviti ospecijalitet
POTREBNO JE: 8 jaja, brašno. Šećer i kakao
Ispeći dvije tamne korice:
Umututi 2 jaja, dodati 1 kašiku kakaa, 2 kašike brašna x 2. Peći na 200 stepeni C 10-15 minuta.
Ispeći dvije svijetle korice:
Umutiti 2 jaja, dodati 2 kašike pune brašna, dobro izjednačiti i ispeći (dva puta).
Svaku koru kad se prohladi isjeći sa većom tacnom kao na slici kao i na sredinu manjom čašom. Na poslužavnik staviti tamni krug, pa u njega svijetli i na kraju sredinu tamni. Premazati pripremljenim filom koji želite (npr. džemom). Zatim stavljamo svijetli veliki krug, pa tamni i svijetli. Slijedeći krug je tamni, svijetli i tamni i na kraju svijetli tamni i svijetli u krug.
Između svakog sloja namazati fil da se spoje krugovi. Spolja tortu nafilovati kremom. Odozgo stavite glazuru čokolade. Kad se prohladi sladite se…
Napomena: Ako želite tortu pecite u širem plehu i tako ćete moći svaku koricu presijeći još jednom i tako dobiti kockice četvrtastije i manje…