Recept za ukusni puding od čokolade za snižavanje holesterola

U zdravoj prehrani ima mjesta i za ukusni puding, a posebno ako ga radimo uz dodatak kvalitetnih namirnica poput chia sjemenki, voća i kakao praha

Uz chia sjemenke svaku tekućinu moguće je pretvoriti u ukusan puding. Riječ je o supernamirnici biljnog porijekla koja je bogata omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, bjelančevinama i prehrambenim vlaknima.

Konzumacija ove namirnice smanjuje razinu lošeg holesterola u krvi, potiče probavu te osigurava dužu sitost. Upravo zato nameće se kao izvrsni saveznik u prehrani osoba koje žele zdravo smršavjeti, ili održati svoju težinu.

Chia sjemenke su supernamirnica biljnog porijekla koja je bogata omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, bjelančevinama i prehrambenim vlaknima.

Pomiješa li se sa zdravim izvorima šećera poput banana ili datula, te organskim kakaom, pretvara se u ukusan doručak, međuobrok ili desert.

Sastojci za čokoladni puding od chia sjemenki (2 porcije):
150 ml mlijeka od orašastih plodova po želji
2 kašike chia sjemenki
2 kašike sirovog kakao praha
2 zrele banane
¼ čajne kašičice ekstrakta vanilije (po želji)

Priprema:
1. Ubacite chia sjemenke u mlijeko od orašastih plodova i pustite da bubre oko 20 minuta. Možete upotrijebiti rižino i kokosovo mlijeko ili čak vodu.

2. Kada chia sjemenke nabubre prebacite smjesu u blender, pomiješajte s bananama, kakao prahom i ekstraktom vanilije. Miksajte dok ne dobijte glatku smjesu.

3. Puding će biti slađi ako iskoristite zrele banane pune šećera, a umjesto banana možete izmiksati i komadiće datula ili nekog drugog voća po želji.

4. Puding ukrasite orašastim plodovima po želji.

Savjet plus:
Puding će imati još bolji okus ako ga ohladite u frižideru prije konzumacije.