Recept za ukusne i lagane kokos kuglice

Neodoljivo podsjećaju na raffaelo.

Sastojci:

250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag

100 g bijele čokolade

1 vanila šećer

1 puding od vanilije

100 g kokosa

po želji šećer u prahu

po želji bademi

Priprema:

Od 250 mililitara vrhnja odvojiti 50 mililitara i ostaviti sa strane.

Vrhnje staviti kuhati, a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.

Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).

Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati vanilija šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi. Zatim dodati kokos i promiješati.

Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.

Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblikovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.

Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije raffaelu.

Slobodno mgu stajati na sobnoj temperaturi cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.

Od ove smjese dobiju se 34 kuglice, a ako želite više poduplajte sve sastojke.