RECEPT ZA SRETAN BRAK JE U MALIM ZNACIMA PAŽNJE

Svaka emotivna veza prolazi kroz 5 faza, a psiholozi tvrde, da samo oni parovi koji uspješno prevaziđu treću fazu, mogu kasnije imati sretan brak, ispunjen ljubavlju. Treća faza je ona u kojoj se uzbuđenje gasi i više nas ne ispunjava pomisao da ćemo cijeli dan provesti sa svojim partnerom. Dakle, riječ je o fazi rutine i razočarenja. Zaista je neminovno da svaki par prije ili kasnije prođe kroz ovu fazu, izazvanu tempom našeg života, u kome nemamo vremena ni za sebe, a kamoli za romantiku.

Nije ipak sve tako crno, jer psiholozi imaju rješenje za ovaj problem, a riječ je o mikro trenucima, odnosno o svega nekoliko važnih trenutaka, na koje ćete tokom dana obratiti pažnju. Potrebno je da izdvojimo svega 5 minuta sa partnerom, kako bismo se povezali i jasno mu stavili do znanja, koliko nam je stalo i da strast i ljubav među nama, nisu zaspale.

Ukoliko tokom tih mikro trenutaka, podijelite male znake pažnje sa svojim partnerom, faza rutine i razočarenja završiće se i prije nego što je počela. Jer zaista ne postoji adekvatan način da se objasni važnost malih stvari i sitnih znakova pažnje za jedan emotivni odnos. Pročitajte ljubav iz njegovog pogleda i sve će vam biti jasno!