Recept za ratatuji, jelo kojim se francuska kuhinja ponosi

Jelo kojim se Francuska posebno ponosi je ratatuji. Za vas smo danas zato spremili recept za ovaj specijalitet.


Priprema:

2 glavice crnog luka
4 čena bijelog luka
2 plava patlidžana
3 tikvice ili 3 žute paprike
6 zrelih paradajza
šaka svježeg bosiljka
malo majčine dušice
1 kašika balzamiko sirćeta
1/2 limuna
2 kašike maslinovog ulja, so, biber.

Priprema:

Na maslinovom ulju oko pet minuta dinstajte patlidžan, tikvice i paprike. Prebacite povrće u drugu posudu, a u tiganj i stavite crni i bijeli luk, bosiljak i majčinu dušicu. Prodinstajte oko 15 minuta, vratite povrće u posudu, dodajte paradajz, balzamiko sirce, prstohvat morske soli i crnog bibera.

Dobro promiješajte i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Odgore narendajte limunovu koru.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!