Recept za prirodni lijek koji ubija svaku infekciju u tijelu

Lijek koji “briše sve pred sobom”!


Da li ste nekada čuli za njemački prirodan lijek, koji može da vam ojača imunitet, a u isto vrijeme i očisti arterije, bori se protiv infekcija i smanji nivo holesterola?

U pitanju je popularni recept jednog nemačkog ljekara koji sadrži veoma zdrave sastojke, a to su đumbir, beli luk i limun.

Bijeli luk poseduje antiupalna, antivirusna i antiseptička svojstva, a bogat je vitaminom C, B6, manganom i vlaknima.

Đumbir je zdrav začin koji liječi upale, probavne probleme, smanjuje bol… Limun je veoma značajan u borbi protiv teških bolesti jer je bogat vitaminom C, a jača imuni sistem, čisti krvne sudove od nakupljenih masnoća i reguliše pH vrijednost organizma.

Sastojci:

– 4 limuna sa korom

– 4 čena bijelog luka

– 2 l vode

– komadić đumbirovog korijena.

Priprema:

Operite sve sastojke, a zatim izrežite limun na komade, odvojite koru od bijelog luka i đumbira. Kada to uradite, sastojke stavite u blender i ispasirajte.

Dobijenu smjesu zagrijte u tiganju i dodajte vodu dok ne proključa. Nakon toga, ostavite da se ohladi, a zatim procijedite u staklene flaše, pa odložite u frižider.

Bijeli luk će izgubiti svoj neprijatan miris zbog limuna i đumbira, tako da ne morate da brinete o tome. Ovaj lijek pijte svakog jutra na prazan želudac i uveče 2 sata prije spavanja.

Prije upotrebe promućkajte, kako đumbir ne bi ostao na dnu flaše.