Recept za otklanjanje umora: samomasaža dlanova i stopala za brzo opuštanje

recept_za_otklanjanje_umora_samomasaza_za_brzo_opustanje_aps

Nekad se moramo podsetiti najjednostavnijih rješenja koja su nam doslovno nadohvat ruke: autorika tekstova o različitim temama vezanim uz zdravlje Marie Desbonnet tako podsjeća na jednostavnu samomasažu dlanova i stopala.

Samomasaža dlanova možete izvesti praktično svuda, a tih nekoliko minuta donijet će malo opuštanja i u najstresniji dan. Raširite dlan i kružnim pokretima trljajte palcem druge ruke počevši od sredine dlana. Polako pojačavajte pritisak i širite poteze. Potom izmasirajte svaki prst i lagano ga povucite kao da ga želite dodatno izravnati. Ponovite na drugoj ruci.

Stopala diskretno možete izmasirati kotrljajući njima tenisku lopticu barem 2-3 minute ispod radnog stola, naravno ako se na poslu možete da izujete. Ako to nije izvedivo, pričekajte da dođete kući pa sjednite i stopalo jedne noge oslonite na koljeno druge i čvrsto ga izmasirajte od prstiju do zglobova. Potom posebno, lakšim pritiskom, izmasirajte prste na nogama. Ponovite nekoliko puta, a zatim tako izmasirajte i drugo stopalo.

(lovesensa.rs)