Recept za neobičnu poslasticu od smokvi

Sastojci:

3 jajeta

300 g šećera

3 dl jogurta (običnog)

2,5 dl ulja

400 g mekog, bijelog brašna

1 pakovanje praška za pecivo (10 g)

1 kašičica vanil šećera

sitno naribana kora od jednog limuna

20-24 lijepih, zrelih smokvi

po želji malo šećera u prahu kojeg možete pomiješati s vanil šećerom

Priprema:

Od ove mjere možete napraviti 12 mafina, a ostatak tijesta iskoristiti za klasičan kolač sa smokvama koji možete ispeči u manjem okruglom ili od cijele mjere samo mafine, sve ovisi o vašim željama.

Brašno prosijati s praškom za pecivo, dodati šećer i umješati vanil šećer, izmjeriti ulje i jogurt.

Dobro umutiti jaja sa šećerom, da se šećer sasvim rastopi, a jaja postanu pjenasta. Dodati jogurt, ulje i sitno naribanu koricu limuna. Na kraju dodati i brašno sa praškom za pecivo.

Pečnicu zagrijati na 180 C.

U kalup za mafine složiti papirne košarice i puniti ih do 3/4.

Smokve oprati, po potrebi očistiti (ako su dobro zrele onda to nije potrebno) te razrezati na četvrtine, ali ne i sam donji kraj smokve, kako bi se dijelovi ipak držali zajedno. Cijelu takvu jednu razrezanu smokvu staviti u košaricu.

Mafine peći oko 35-40 minuta na 180C, dok ne dobiju lijepu rumenu boju.

Pečene mafine odmah izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade. Po želji ih posuti šećerom u prahu.

error: Content is protected !!