Recept za ljetnu portugalsku supu

Lagano jelo pravi je izbor u ovim ljetnjim danima.

Sastojci:

500 g krompira

1 poriluk

1 glavica crvenog luka

200 g kelja ili raštike

250 g dimljene pikantne kobasice

100 ml maslinovog ulja

1 vezica peršuna-list

sol, biber

Priprema:

Listove kelja nasijecite na rezance. Na maslinovom ulju dinstajte luk 10 minuta, dodajte poriluk nasječen na kolute i kockice krompira.

Zalijte sa 3 dl vode. Kad je krompir kuhan, usitnite štapnim mikserom.

Dodajte vode do željene gustoće, kuhajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj i nakon 10 minuta kobasicu nasječenu na kolutove – ona daje miris i okus jelu. Promiješajte i začinite po želji.

Začinite maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim peršinom i poslužite.

Komentari

komentara