Recept za laganu tjesteninu sa paprikom i mocarelom

Vrijeme za pripremu: 30 minuta

Pasta with Cherry Tomatoes and Fresh Mozarella

Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g spiralne tjestenine
  • 1 svježa zelena paprika
  • 2 mlada luka, 125 g mocarele
  • 300 g graška
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 1 kocka za supu od povrća
  • ulje, so i mljeveni crni biner

U šerpu sa vodom, na šporetu, stavimo kocku za supu. Skuhamo tjesteninu, a zatim je procijedimo. Mladi luk sitno isječemo i pržimo u šerpi na zagrijanom ulju. Dodamo isječenu papriku, grašak, supu, posolimo, pobiberimo i promiješamo.

Poslije 15-ak minuta kuhanja u šerpu dodamo skuhanu tjestenuni. Zatim dodamo mocarelu isječenu na kocke, neutralnu pavlaku, miješamo žicom za mućkanje i kuhamo još par minuta, tj. dok se mocarela ne rastopi.

Tjesteninu sa paprikom i mocarelom serviramo na tanjir i nanesemo rendan kačkavalj. Dekorišemo grančicom mirođije i rotkvicom.

Uz ovo jelo predlažemo da popijete kvalitetno suho bijelo vino.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!