Recept za laganu proljetnu tjesteninu sa feta sirom

Kako bi boravak u kuhinji bio što kraći, a na vašem se tanjiru našlo nešto ukusno, lagano i zdravo, predlažemo vam tjesteninu u laganom umaku sa feta sirom


Sastojci:
– 2 paprike
– 1 konzerva pelata
– 2 čena bijelog luka
– Komad feta sira
– Maslinovo ulje
– Sol
– Biber
– Bosiljak

Priprema:
1. Na malo maslinovog ulja na laganoj vatri pirjajte sitno nasjeckani bijeli luk dok ne zamiriši.

2. Dodajte papriku izrezanu na kockice.

3. Kad paprika malo omekša dodajte usitnjene pelate, posolite, pobiberite i dodajte bosiljak.

4. Krčkajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

5. Ugasite vartru te u umak dodajte feta sir koji ste usitnili.

6. Umak prelijte po tjestenini i uživajte u laganom ručku ili večeri.

Komentari

komentara