Recept za idealan, zdrav i ukusan doručak

Mnogi žive u uvjerenju da je zdrava hrana skupa. Ali influencerica Alyssa Atkinson odlučila je razbiti taj mit pa je podijelila recept za idealan doručak koji je pristupačan, jeftin i brzo se priprema.

Kako tvrdi, potrebna su vam četiri sastojka. To su zob, orašasti plodovi ili maslac od orašastih plodova, svježe ili smrznuto voće te voda.

“Ono što je super jest da vas ovakav doručak po porciji stoji manje od pet dolara, što znači da je dostupan svima koji žele odabrati zdraviji početak dana”, napisala je za Medium.

Od ovih sastojaka Atkinson priprema zdjelu zobenih pahuljica.

“Jelo ima dobru ravnotežu ugljikohidrata, proteina i zdravih masti te osigurava niz mikroelemenata iz voća, zobi i orašastih plodova”, pojasnila je.


Zob je prepuna mangana, fosfora, magnezija, bakra, željeza, cinka i vlakana. Borovnice su bogate antioksidansima koji promiču opće zdravlje i dugovječnost. Banane sadrže kalij i druge mikroelemente.

 Zob pripremite na način opisan na pakiranju. Neki proizvodi se kuhaju, neki se mogu pripremiti i u mikrovalnoj pećnici. Potom u zdjelicu zobi dodajte orašaste plodove i voće po izboru.

“Bez obzira na to koju vrstu zobi odabrali, doručak možete prilagoditi svojim osobnim potrebama, sklonostima i okusima. Na taj ćete način svako jutro s veseljem doručkovati i napajati svoje tijelo zdravim, zasitnim doručkom. Time ćete u konačnici dobiti energiju koja vam je potrebna da budete najučinkovitija i produktivnija verzija sebe”, ističe Atkinson.

error: Content is protected !!