RECEPT ZA EKSTRA SPECIJALITET: PITA SA OSLIĆEM

Pita sa ribom? Ne djeluje vam kao dobra ideja. Isprobajte je, promijenićete mišljenje

 POTREBNO JE: 1 praziluk, ulje, 1 veća mrkva, 250 gr oslića, 2 manje rendane tikvice, soli, bibera i 1/2 kg kora

Tikvicu očistiti, izrendati, pa je posoliti i ostaviti 30 minuta da odstoji. Praziluk isjeći na kolutove, propržiti ga, dodati rendanu mrkvu, a zatim sjeckanog na sitno oslića pa i njega malo prodinstati. Dodati bibera. Tikvicu dobro iscijediti pa u nju dodati prženog oslića i sve lijepo izmiješati.

Prvu tanku koru raširiti na sto pa je malo pouljimo, odozgo preko nje staviti drugu, pa rukama malo rasporediti spremljenog fila, a zatim i četvrtu koru i na nju rasporediti uprženog oslića. Saviti krajeve pa uviti u rolnicu i staviti u podmazan pleh.

Tako raditi do utroška materijala. Odozgo malo četkicom premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 30 minuta.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!