Recept za domaću mast protiv bolnih zglobova

Svima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima. Obično bol osjećamo u koljenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno. Poslije četrdesete verujemo da je to propratna pojava starenja. A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina?

Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma…

Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju. Recept za mast je pronađen u ruskim medicinskim knjigama. Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji posjeduje svaka domaćica.

Recept za domaću mast protiv bolnih zglobova:

Med, senf (najbolje je ljuti), so i soda. Od svega po 1 supena kašika.
Sve temeljno promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Primjena:

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblogu, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osjetiti već poslije prve procedure. Ponavljajte po potrebi. Masti će biti biće za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Nećete vjerovati šta sve liječi senf. Ovaj ukusan začin se pravi od ljekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe. Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i sljepoočnice.

Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.

(webtribune.rs)