Recept za domaći sapun od peršuna: ČISTO LICE BEZ AKNI I MITISERA

Peršun za lice je odličan prirodni lijek, posebno ako vas muče fleke na licu i bubuljice ili želite da ublažite bore. Naučite kako da za njegu svog lica sami napravite sapun od peršuna, koji će biti vaš najbolji prijatelj.

Sapun od peršuna za lice je nešto što će vam pomoći da svoje lice dovedete do savršenstva onom osnovnom njegom – čišćenjem lica. A tako je i najbolje, zar ne! Samo nježno i ne zaboravite na najvažniji korak:

Koje su prednosti sapuna od peršuna?

Pruža mnoštvo antioksidanata koji smanjuju dejstvo štetnih UV zraka Sunca koji su osnovni razlog zbog kojeg koža stari prije vremena.

Poboljšava cirkulaciju ispod kože, što dovodi do regeneracije ćelija i smanjenja tamnih podočnjaka .Reguliše PH vrijednost kože i sprječava izbijanja mitisera i akni. Djeluje protivupalno i smanjuje iritacije kože lica ukoliko ih imate. Fitonutrijenti imaju posvjetljujuća svojstva. Koža ih upija i smanjuje se hiperpigmentacija.

RECEPT ZA SAPUN OD PERŠUNA: 125 ml soka peršuna, 125 ml zelenog čaja, 20 g mlijeka u prahu, 20 g ovsene kaše, 50 g meda (2 kašike), 60 g glicerinskog sapuna

Priprema ne zahtjeva da budete hemijski stručnjak. Samo vam trebaju modle za sapun i drvena kašika.

error: Content is protected !!