SASTOJCI:
- 7 komada manjih pilećih bataka
- 1 veća glavica luka
- 1 veća crvena paprika
- 1 veća zelena paprika
- 1 veća mrkva
- 2 velika paradajza (mogu i zamrznuta)
- 1 supena kašika paradajz pirea
- 1 kašičica crvene mljevene paprike
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- so,vegeta
PRIPREMA:
Dok pripremate sastojke,uključite peć na 220C da se zagrije. Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga u malo dublju posudu. Dodajte mu paradajz pire,maslinovo ulje,crvenu mljevenu papriku,so i vegetu. Dobro izmiješajte pa ga ravnomjerno istresite u posudu u kojoj ce se peći. Mrkvu isijecite na kolutiće,paprike na kockice. Izmiješajte,pa ih jednako poredajte po luku. Ukoliko koristite svjež paradajz,stavite ga u prokuhanu vodu nekih 5-6 minuta. Da mu lakše možete oguliti kožicu. Isto to važi i za smrznuti paradajz. Ogulite ga,isijecite na sitno i rasporedite po paprikama i mrkvi. Batake dobro operite, te i njih dodajte na smjesu. Posolite ih malo odozgo,poklopite (ako nemate poklopac stavite aluminijsku foliju) i stavite da se peče 1 sat u zagrijanu pećnicu na 220C.
Poslije jednog sata otklopite, promiješajte sve, te ponovo poklopite i vratite u rernu još nekih 15 minuta da se peče. Ukoliko volite zapečeno ne stavljajte foliju ili kapak, i pecite jos 10-tak minuta, pa poslužite.