Recept za brzo rješenje “smrdljive” obuće: SA OVA 4 SATOJKA NEPRIJATAN MIRIS NESTAJE

Čest ljetni problem je neprijatan miris nogu, jer zbog vrućine lučimo više znoja koji nema „gdje da ode“, naročito ako smo cijeli dan u istoj obući, koja ne stiže da se osuši.

Baletanke, salonke, pa čak i patike od jačih materijala neće dozvoliti protok vazduha i mogu dovesti do neprijatnog mirisa.

„Gdje postoji vlaga, postoje i bakterije i šansa za neprijatne mirise“, objasnila je Melisa Mejker iz organizacije „Clean my space“.

„Ako koristite kupovne sprejeve za obuću, dobićete prijatan miris ali oni neće izvući vlagu koja će dalje praviti problem“, dodala je ona.

Postoji domaće rješenje, i lako se pravi od samo četiri sastojka!

Uzmite sodu bikarbonu, kukuruzni skrob, bijelo sirće i esencijalno ulje po izboru, koje će dati prijatan miris. Pomiješajte jednaku količinu suhih sastojaka, i dodajte kašiku sirćeta i nekoliko kapi esencijalnog ulja.

„Soda apsorbuje mirise, a kukuruzni skrob vlagu. Na taj način cipele ili patike biće suhe, što će spriječiti dalji razvoj bakterija“, rekla je ona.

Pospite ovu mješavinu po unutrašnjosti, malo je utapkajte, a potom obuću ostavite na suncu najmanje pola sata. Istresite prah i gotovo!