Recept njemačke kuharice: TELEĆE ŠNICLE U SAFTU

Ako se pitate kako napraviti šnicle, a da ne budu suhe, obične, bez umaka…, ukratko neprivlačne, evo rješenja – recept jedne nkemačke kuharice.Šnicle su gotove za 20 minuta.

Sastojci: 4-6 većih telećih odrezaka (ili nekog drugog mesa), 4 kašike supe ili vode, 4 kašike pavlake za kuhanje, 2 kisela krastavca, 2 kašike senfa, 2 kašike ulja, sjeckani peršun, so,, biber, suhi začin

Priprema:
Teleće odreske malo izlupati, začiniti solju, biberom i suhim začinom pa ih propržiti na 2 kašike ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom. Masnoću od prženja mesa tada zaliti sa supom ili vodom. Dodati pavlaku za kuhanje pa promiješati.

Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u pavlaku i promiješati. Dodati senf, sjeckani peršun pa prokuhati i začiniti po želji. U umak vrati ispečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.

Poslužiti uz prilog po želji – neko dinstano povrće, tjesteninu, pire, rižu… i salatu.

error: Content is protected !!