Recept dr. David Williamsa: Limfni sistem se čisti vrlo lako – ricinusovim uljem

Limfni sistem pročišćava tekućine koje okružuju stanice, uklanja otpad i nečistoće. Ako nije zdrav, može doći do serije ozbiljnih zdravstvenih problema, među kojima su i multipla skleroza, sindrom hroničnog umora, bol, debljina, nadutost, problemi s probavom i fibromijalgija. Ovaj se problem može lako riješiti pomoću ricinusovog ulja!

Iako je važan isto kao krvni, limfni sistem je nekako potpuno zanemaren. Ljudi se pretežno fokusiraju na čišćenje krvi, ali zdrav limfni sistem također je temelj za zdravo tijelo.

 

Limfni sistem je izuzetno važan za obnavljanje tkiva i liječenje upale većine organa. I za imunitet je od velike važnosti da se svakog dana stimuliše limfna drenaža, kako bi se limfni sistem očistio.

Sprječava ozbiljne zdravstvene probleme

Limfni sistem pročišćava tekućine koje okružuju stanice, uklanja otpad i nečistoće. Na taj način omogućava stanicama da funkcionišu normalno.

Ako limfni sistem nije zdrav, može doći do serije ozbiljnih zdravstvenih problema, među kojima su i multipla skleroza, sindrom hroničnog umora, bol, gojaznost, nadutost, problemi s probavom i fibromijalgija.

Ne postoji lijek koji može poboljšati protok limfe, ali ovaj se problem može lako riješiti pomoću ricinusovog ulja.

Dr. David Williams

Recept je osmislio dr David Williams, a glasi ovako:

Nanesite ricinusovo ulje na više dijelova na tijelu;

Kako bi stimulsali protok limfe, nanesite jednu kap ricinusovog ulja na trbuh;

Umočite nekoliko blaznica u hladno ricinusovo ulje i nanesite na kožu;

Ostavite da odstoji preko noći.

Ricinusovo ulje popravit će cirkulaciju limfnih tekućina i probavu te će eliminisati upale.

Dodatni dobri načini da očistite limfu, ali i cijelo tijelo od toksina, su preznojavanje tokom fizičke aktivnosti i sauna.

error: Content is protected !!