Sastojci:
200 ml mlijeka ili vode
1 kašika masti ili ulje
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
10 gr svježeg kvasca ili suhi
oko 450 gr brašna
Za nadjev izmiješati
100 gr narendane salame po izboru
100 gr sir sitan ili narendan
kečap po ukusu
origano po ukusu
1 bjelance
Za premazivanje pomiješati:
1 žumance
2 kašike ulja
1 kašika mlijeka
Priprema:
U mlako mlijeko razmutiti kvasac, šečer i malo brašna pa ostaviti da malo naraste. Kada je kvasac narastao dodati mast , so i brašno pa umijesiti fino mekano tijesto.
Uzeti tepsiju br. 28 može i 30 da bude tanja pizza, podmazati uljem. Zatim tijesto rastanjiti oklagijom i staviti u tepsiju i pokriti da naraste oko 10-ak minuta. Potom prste umakati u ulje i praviti krugove tj. udubljenja prstima. Zatim udubljenja popuniti nadjevom.
/Tanja Đorđević/aura.ba/