Recept dana: Vjenčići sa medom

Fini, prhki, ne previše slatki i mogu da traju (ako ostanu) dugooooo…… ali isprobajte, pa javite da li sam vas slagala?? Recept je tu, ne gubite vrijeme, već odmah u kuhinju!

Vjenčići sa medom
Sastojci:
80 g masti
jaje
70 g meda
250 g brašna
1/2 kašikice praška za pecivo
prstohvat soli
narendana korica jednog limuna
prah šećer za valjanje
Priprema:
Prosijati brašno i dodati mu prstohvat soli i prašak za pecivo.
Mast ostaviti na sobnoj temperaturi kako bi omekšala. Kada omekša dodati jaje i pjenasto umutiti. Dodati narendanu koricu limuna, med i dobro sjediniti sastojke. Brašno dodavati postepeno dok se ne zamijesi mekano tijesto.
Rernu upaliti da se grije na 180° C.
Kidati komadiće tijesta veličine većeg klikera, valjati u glistu, pa krajeve spojiti da bi se dobio vjenčić. Redati na pleh obložen papirom za pečenja, sa malim razmakom između.
Peći dok ne dobiju tamniju boju. Po potrebi probati jedan da vidite da li je unutrašnjost pečena.
Vruće uvalj
ati u prah šećer i ostaviti da se ohlade. Recept sam vidjela na blogu Prstohvat soli.

/Tanja Đorđević/aura.ba/