RECEPT DANA: Veganska kajgana

Uzeti 1 supenu kašiku biljnog ulja, 25 dkg razmrvljene vegetarijanske kobasice (npr. sojine kobasice), 1/2 glavice nasjeckanog luka, 2 čehna bijelog luka, 25 dkg razmrvljenog tvrđeg tofua, 1 nasjeckan paradajz, 1/2 čajne kašičice kurkume, 1/2 čajne kašičice bijelog luka zgnječenog sa soli, 2 nasjeckana mlada luka.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte zamjenu za kobasicu, luk i bijeli luk i kratko popržite. Dodajte tofu, paradajz, kurkumu i bijeli luk sa soli i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte mladi luk tokom zadnje minute dinstanja. Ovaj obrok je za 4 osobe.

NAPOMENA: Ne uzimajte kurkumu  ako ste trudni ili planirate trudnoću. Zbog pretpostavki da može da utječe na DNK, ovaj sastojak teoretski bi mogao da ošteti fetus.

SAVJET: Ne preporučuje se posebno velika koncentracija kurkume. Djelovanje na DNK može da se neutrališe vitaminom E, pa se preporučuje da se uvijek kombinuje s njim.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!