Recept dana: Ukusne ćufte sa bosiljkom

Mljeveno meso je omiljeni sastojak gotovo svakog ručka. Evo kako možete napraviti odlične ćufte uz dodatak svježih začina

Sastojci:

500 g miješanog mljevenog mesa

1 čena bijelog luka

0,5 komad crnog luka

2 kašike prezli

1 komad jaje

350 g paradajz sosa

0,5 šolje crnog vina

1 veza bosiljka

so

biber

ulje

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte meso, sitno sjeckani bijeli i crni luk, so, jaje , prezle i biber. Rukama dobro umijesite sve sastojke. Ostavite smjesu da odstoji oko sat vremena u frižideru. Vlažnim rukama oblikujte ćufte, potom ih propržite na vrelom ulju. Smanjite temperaturu, pa dodajte paradajz sos i crno vino. Polako promiješajte i ostavite da se krčka oko pola sata. Sklonite sa vatre i dodajte sitno sjeckan bosiljak.