RECEPT DANA: Tart sa sirom

Tart sa sirom
Za podlogu:
284 gr gotove smjese za beskvasni hljeb (bogat biljnim vlaknima, bez glutena)
1 jaje
300 ml mlake vode
1/2 kašičice masti

Za nadjev:
2 jaja
100 gr sira
2 dl kisele pavlake ili kiselo mlijeko
100 gr šunke ili slaninice
Za posipanje:
sjemenki po ukusu ja sam koristila SEED MIX
Priprema podloge:
U vanglicu sipati brašno dodati vodu, jaje pola kašičice otopljene masti i fino izmiješati kašikom tijesto je rjeđe. Tako gotovo tijesto sipati u tepsiju (br 26) dobro namašćenu i posutu brašnom ili na pek papir pa staviti da se malo zapeče oko 10 minuta.
Za to vrijeme pripremiti nadjev
U posudu pomiješati jaja, sir, kiselu pavlaku i isjeckanu šunku. Izvaditi tijesto pa naneti nadjev. Odozgo posuti sjemenkama i vratiti da se još peče. Prijatno!!!

(ps. malo ispao debeljuškast, trebala sam u veću tepsiju br. 26 peći ali i ovako je odličan).

(aura.ba)

Komentari

komentara