RECEPT DANA: Sudžuka od čokolade

Pripremi se za 15 minuta. Ova sudžuka je pravo izenađenje…..Vrlo brzo se napravi, a odlična je, za svaku priliku, za goste,  za dječije užine, za brzinsko uzimanje hrane iz frižidera kad nam dođe “da mi je nešto”:)

Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme kuhanja: 3 min
Vrijeme čekanja: 2 sata

SASTOJCI:

  • 200 g keksa
  • 130 g čokolade
  • 3 žumanjca
  • 40 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 30 g oraha krupno isjeckanih
  • šećer u prahu za dekoraciju

PRIBOR ZA RAD:

  • Prozirna kuhinjska folija

PRIPREMA:

  1. Sameljemo keks, s tim da ostavimo pet keksića bez mljevenja. Njih ćemo prstima rastaviti na veće komadiće.
  2. U šerpici istopimo čokoladu, maslac, šećer, žumanjca i sastavimo sa keksom.

 

  • Dodamo orahe i sve zajedno promiješamo. Silikonskom lopaticom ili rukama.
  • Na razvijen komad prozirne folije stavimo pripremljenu masu i oblikujemo je. Nije teško!
  • Caka je u tome da prvo rukama izvaljamo oblik kobasice. Zatim sa obje strane uzmemo krajeve folije i rotiramo odozdo prema gore.
  • Ostaviti da se ohladi par sati u frižideru.
  • Uvaljati u šećer u prahu i poslužiti.

  • Čokolada se brže i bolje rastapa ako je sameljete.
  • Ako žurite, sudžuka če se ranije stisnuti ako je ostavite u zamrzivač.
  • Možete staviti i veću količinu oraha ako ih volite

Izvor: Kašikaljubavi

 

Komentari

komentara