Za koru je potrebno:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
na vrh noža prašak za pecivo
Filovati po želji kremom, đemom…ja sam eurokremom
Za premaz
100 g čokolade (a može i manje)a od viška glava ne boli
1 kašika ulja
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca.Mutiti mikserom bJelanca, dodavati jednu po jednu kašiku šećera, zatim žumanca i na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i lagano promiješati.
Staviti papir za pečenje u pleh, izliti masu i peći na 200 stepeni oko 10 minuta. Ispečen rolat preokrenuti na vlažnu krpu, skinuti papir za pečenje i zamotati u rolat. Kad se rolat prohladio, odmotati ga i premazati ravnomjerno filom po želji. Otopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri i preliti preko i malo po želji šarati.Prijatno!!!
(Tanja Đorđević/aura.ba)