Doručak – kažu neophodan, mnogi ga preskaču!
Sastojci za kašu:
šolja (1,5dl) heljdinih ljuspica
kašika limunovog soka ili jabukovog sirćeta
Za pripremu heljde:
kašika lanenih ili chia sjemenki
jedna banana ili pola
kašika limunovog soka
100ml tečnosti (mlIJeko, voda )
Za voćni dIo:
150 gr voće po ukusu (maline, jagode, kupine, borovnice…)
1 kašičica meda ili po ukusu
Priprema heljde:
Staviti heljdu u činiju, preliti vodom i dodati nepunu kašiku limunovog soka ili jabukovog sirćeta. Prekrijte čistom krpom i ostavite pa preko noći neka odstoji.
Priprema kaše:
Heljdu procIJediti i dobro isprati hladnom vodom.
U blender, ubaciti bobičasto voće dodati med i izmiksati. Zatim dodati heljdu, lanene ili chia sJemenke, bananu, limunov sok, i tečnost i jos malo miksati.Prijatno!!!
(Tanja Đorđević/aura.ba)