Recept dana: Sirnica na Tanjin način


Potrebno je:
24 kore za pitu (kod mene bile 23 u pakovanju može i manje)
400 gr sira ja sam koristila fetu
1 dl ulja ili mast
1 dl gazirane vode
tepsija br 26
Priprema:
Podmazati tepsiju uljem. Na dnu tepsije poredati 3 kore da vire sa strane i poprskati uljem i gaziranom vodom. Uzeti sedam kora naborati i poredati u tepsiji pa poprskati uljem i kiselom vodom pa odozgo rasporediti pola količine sira. Zatim preko sira opet naredati sedam naborenih kora i poprskati uljem i kiselom vodom. Odozgoe opet rasporediti drugu polovinu sira. Zatim opet odozgo rasporediti sedam (meni ostalo šest) naborane kore i poprskti uljem i gaziranom vodom. Zatim krajeve koji vire sakupiti prema sredini pa poprskati uljem i gaziranom vodom, pa staviti da se pece na 200 stepeni 30 minuta. Burek-pitu isijecite i servirajte uz jogurt kao doručak ili večeru ili za ručak što da ne. 🙂🙂 Prijatno!!!

/Tanja Đorđević/

Komentari

komentara

error: Content is protected !!