RECEPT DANA: SALATA OD BRESKVI I PETELJKI CELERA

Potrebno: 200 g peteljki celera, 100 g mrkve, 25 g luka, 200 g zelene salate, 250 g breskvi, malo poprženih sjemenki pinije, crnih maslina. Za umak: 0,5 dl kiselog vrhnja, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike Balsamico octa, ½ kašike senfa, 1 kašika meda, 2 kašike začina (bosiljak, mažuran, peršin), 2-3 kašike maslinova ulja, sol, papar.

Peteljke celera oprati i narezati na tanje rezance dužine 3-4 cm, mrkvu naribati, zelenu salatu usitniti, luk oguliti i nasjeći na sitne kockice, breskve nasjeći na tanke ploške, a masline nasjeći na četvrtine.

Za umak pomiješati sve sastojke i dodati 1-2 kašike vode. Preliti preko salate i pomiješati. Prije posluživanja salatu posuti pinijama.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!