RECEPT DANA: RUSKA ŠARLOTA

Rusi je toliko vole da je prave vrlo često, a za novu godinu je obavezna na trpezi. Malo podsjeća ma markizu ali ne sadrži čokoladu.

Potrebno: dvije kutije piškota, 2 kesice šlaga i 200 gr malina. (za ukrašavanje). Mogu i jagode.

Fil: 200 ml slatke pavlake, 2 kašike likera od narandže, 50 gr šećera, 1 vanilin šećer, 3 kašike soka od narandže, jedna kesica želatina.

Priprema: u tri kašike hladnog soka od narandže rastvorite želatin. Posebno umutite slatku pavlaku s likerom od narandže, pa sve vrijeme muteći, dodajte tome šećer, vanil šećer i žumanca (jedno p ojedno). Fil stavite u frižider. Razmućen želatin malo zagrijte da se kristali sasvim rastvore, pa ga dodajte pripremljenom filu. Piškote nakvasite u mlijeku i poredajte ih po obodu kalupa. Krem izvadite iz frižidera i ulijte u kalup s piškotama. Sve vratite u frižider da prenoći. Kad izvadite tortu iz kalupa, vrh joj ukrasite šlagom pa po njoj poslažite maline. umjesto malina, mogu i jagode.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!