Recept dana: Prhki keksi s kokosom

prhki_keksi_kokos_1Limunova kora je jestiva i sasvim sigurna, ali samo u slučaju da je riječ o organski uzgojenom voću bez upotrebe pesticida i fungicida. Isto pravilo vrijedi i za ostale agrume.

Potrebno
• 300 g brašna
• 200 g putera
• 100 g šećera u prahu
• 50 g kokosa
• korica od pola limuna
• 1 vanilin-šećer
• 1 bjelance

Puter sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i bjelancem. Dodajte vanilin-šećer, koricu limuna i kokos. Nakon toga dodajite malo-pomalo brašna pa umijesite tijesto. Kada je tijesto gotovo, oblikujte ga u “salamu” i zamotajte u foliju, pa ostavite u frižideru nekoliko sati. Kada se tijesto stegne u frižideru, možete ga lako nožem rezati na krugove. Poredajte ih u tepsiju i pecite 15 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni Celzijusa.

Komentari

komentara