RECEPT DANA: PITA HELJDUŠA

●Pita heljduša

Sastojci:
450g heljdinih kora za pitu
250g sira
2 jajeta
1 kiselo mlijeko
600-700g spanaća
So
Pola putera
žumanjce za premazivanje
Lan za posipanje

Zagrijati rernu na 180 stepeni. Obariti spanać i isjeckati ga, iscijediti pa mu dodati sir, kiselo mlijeko, 2 jajeta i soli po želji. Sve dobro izmiješati da se sjedini. Istopiti puter na laganoj vatri. Kore odvajati po 3, pa svaku premazati istopljenim puterom. Preko kora staviti 3 kašike smjese sa spanaćem i raširiti po cijeloj kori. Zarolati koru kao rolat i staviti na pleh za pečenje na kojem je papir za pečenje. Ponoviti postupak sa ostalim korama. Kore odozgo premazati ostatkom istopljenog putera i žumanjcetom pa po želji posuti lanom. Peći dok ne porumeni, oko 20min.

IZVOR

error: Content is protected !!