RECEPT DANA: Pileći bataci na grčki način

Danas recept za piletinu sa limunom, narandžom i začinima, sočnu, ukusnu i mekanu.
Pileći bataci na grčki način
3 pileća bataka sa karabatacima
jedna pomorandža
jedan limun i još polovina za ukrašavanje
so, biber, suhi začin po ukusu
ruzmarin po ukusu
ulje za pečenje
krompir po želji
Priprema:
Pomorandžu i limun iscijediti. I u soku marinirati meso oko dva sata. Pred pečenje samo izvaditi batake iz marinade, usoliti, pobiberiti i začiniti začinom po ukusu, staviti ih u posudu za pečenje staviti i krompir isto usoljen i začinjen, politi uljem i marinadom. Odozgo staviti kolutove limuna i grančicu ruzmarina. Pokriti folijom i peći tako oko 45 minuta a nakon toga skinuti foliju, i jos malo peći da dobije finu boju.

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara