RECEPT DANA: Pileće šnicle premazane krem sirom

Potrebno je;
400 gr pilećih grudi

Za premaz
50 gr krem sir

Za pohovanje
100 gr brašno
2 jaja+1 kašika mlijeka
100 gr prezle
so po ukusu
začin po ukusu

Za sos izmiješati:1 rendani kiseli krastavac, 100 gr majoneza
biber po ukusu

Priprema:
Pileće grudi isećei na tanke šnicle izlupati i premazati sa jedne i druge strane krem sirom. Pripremiti tri tanjira.🥣🥣🥣
1 tanjir sipati brašno
2 tanjir jaje i mlijeko izmućeno
3 tanjir prezle, isjeckan peršun, biber so i začin.
Šnicle prvo uvaljati u brašno pa u jaja i na kraju u prezle pa pržiti u zagrijanom ulju u tiganju, svaku stranu oko 5 minuta. Servirati uz sos ili krompir salatu, pire krompir ili pomfrit. Prijatno!!!

(Tanja Đorđević/aura.ba)