RECEPT DANA: PICA OD PASULJA BEZ GLUTENA

Osnova za picu je od pasulja – po ukusu je slična običnoj pici, ali ne sadrži gluten, što je važno u slučaju nepodnošenja ove komponente.

Potrebno je: 100 g pasulja – 1 jaje – 50 g putera – 5o g gustina – ½ kašičice soli – 150 g tvrdog sira – 2 paradajza – 1 crni luk – pola čaše kukuruza iz konzerve – masline i zeleniš po ukusu.

Priprema: Pasulj potopite na pet-šest sati pa ga skuhajte. Procijedite ga i dodajte mu jaje i omekšali puter. Sve zajedno isitnite u blenderu. Dodajte gustin i dobro izmiješajte. Stavite masu u podmazani pleh za picu i pecite je na 180 stepeni 40 minuta. Fil: izrendajte sir, a paradajz i luk nasjecite na krugove. Rasporedite paradajz na gotovu picu (tijesto), a odozgo stavite prstenove od luka, kukuruz i masline. Pospite sirom i vratite u rernu na još per do sedam minuta.

(aura.ba)

Komentari

komentara