RECEPT DANA: Ovseni banini

Brzo se naprave, nije neka nauka, najveći je štos da budete pažljivi dok se peku, da ostanu mekani dok su vrući jer će tako biti taman kad se ohlade!!!!!…. I još nešto idealni za dane posta!!!

Ovseni banini

Sastojci
100 g mljevenih ovsenih pahuljica samljeti ovlaš u sjecka
150 g brašna (po želji obično bijelo, integralno, heljdino, speltino….)
50 g kokosa
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo
4 kašike šećera
120 ml ulja
60 ml hladne vode
šaka semenki sucokreta ili neke druge (samleti ovlaž)
1 kašičica čia semenki
Način pripreme
Sve sastojke sjediniti. Praviti kuglice mokrim dlanovima pa udubljenje – prstom ili drškom od varjače. Puniti po želji džemom, eurokremom, komadićima čokolade, orasima, lješnicima. Redati u pleh obložen pek papirom i peći 180 C dok ne porumeni 10-15 -ak minuta (da ostanu mekani na dodir)
Prijatno!!!!

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara