RECEPT DANA: Napravite dimljenu pastrmku na ovaj način, obradujte sva svoja čula!

800 g dimljenih pastrmki
8 listova zelene salate
160 g vrhova špargli
2 tvrdo kuhana jaja
100 g svježe paprike
1 dl dijelog vina
2 lista želatina
1 manja dinja
Peršun, limunov sok
Bijeli biber, so
Sos:
2 dl slatke pavlake
50 g struganog hrena
Vezica mirođije
Limunov sok
Biber, so

Pastrmkama skinite kožu i kosti i napravite filete, položite ih na listove zelene salate i obložite kolutovima tvrdo kuhanih jaja, paprike i kuhanim šparglama. Zagrijte vino, dodajte u hladnoj vodi potopljen i ocijeđen želatin i miješajte dok se želatin ne otopi. Ohlađenim želatinom (aspikom) prelijte filete i ostavite na hladnom da se dobro stvrdne. Dinju prepolovite, očistite i od mesnatog dijela vadite kuglice kašikom. Koru nasijecite cik-cak, ispunite je kuglicama, posolite, pobiberite i prelijte limunovim sokom. Slatku pavlaku umutite, dodajte sjeckanu mirođiju, ren, limunov sok, biber i so. Lagano promiješajte i poslužite uz filete.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!