RECEPT DANA: Mediteranska supa

Pripremate li mediteransku supru za 4 osobe trebat će vam 25 dkg. paradajza, 1 čehna bijelog luka, 40 dkg. korijena celera s grančicama, 2 kašike maslinova ulja, nekoliko listića bosiljka, nekoliko iglica ružmarina, 2 listića lovora, 1 litra kokošje supe, 25 dkg. riže, 5 dkg. maslina, malo linovog soka, svježe mljeveni biber i sol.

Paradajz prelijte prokuhanom vodom, da biste ih lako ogulili. Ogulite i celerov korijen i sitno ga naribajte, a grančice narežite. Ogulite i najsjeckajte bijeli luk, pa ga dinstajte s paradajzom, rižom i maslinovim uljem. Zatim dodajte začinsko bilje i celer. Sve to zalijte suprom i pustite da se kuha 15 minuta. Ukuhajte masline i zakiselite limunovim sokom prema ukusu. Posolite i pobiberite. (aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!