Potrebno za podlogu:
600 ml mlijeka
6 kašika griza od čokolade, a može i običan
5 kašika šećera
2 kašike kakaa
50 gr čokolade
Potrebno za kremu:
1 puding od vanile
300 ml mlijeka
3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
100 gr šlag krem od vanile
i još mlijeko za mućenje šlaga
Za posipanje
kakao ili malo rendane čokolade
Priprema:
Prvo skuhati puding u 300 ml mlijeka sa 3 kašike šećera i kesice vanilin šećera. Skuhani puding ostaviti da se skroz ohladi.
Dok se puding hladi pomiješati griz, kakao i šećer i skuhati u 600 ml mlijeka pa dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi pa dobijenu smjesu izliti u mokru posudu manju tj pleh. i ostaviti da se ohladi.
Šlag umutiti sa mlekom, po uputstvu sa kesice.
U puding ohlađen dodati 2 kašike šlaga umutiti mikserom. Zatim dodati i ostatak šlaga, ali ga lagano umiješati kašikom i rasporediti preko podloge od griza i poravnati i ukrasiti i kakaom ili rendanom čokoladom. Prijatno!!!
(Tanja Đorđević/aura.ba)