RECEPT DANA: Krem od bundeve i keksa

Za 4 porcije

400 g kuhane bundeve
80 g meda
60 ml mlijeka
100 g mljevenog plazma keksa
3 kašike ulupane slatke pavlake
Bundevu, med i mlijeko dobro izmiksati. Dodati mljeveni keks, promiješati da se sjedini i na kraju lagano umiješati slatku pavlaku. Krem sipati u odgovarajuće zdjelice i dekorisati, pa servirati nakon hlađenja.

Zahvaljujući podneblju, plodnom tlu i klimi pogodnoj za uzgajanje voća, povrća i začina, a i snažnim grčkim, srpskim, albanskim i turskim uticajima, makedonska kuhinja je bogata, raznovrsna i – gurmanska. Nezahvalno je da se nabroje svi kulinarski biseri od tavčeta na gravčetu, turli tave, čomleka, sarmi i musaka, bureka i pita, kiselih mlijeka i sireva i jela od slatkovodnih riba, do najjednostavnijih jela od paprike, paradajza, patlidžana koja, vješto spremljena, dosežu vrhunce gastronomskog uživanja.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!